Implantul mamar poate afecta o viitoare sarcină?

sarcina si implantul mamar

Augmentarea mamară, implantul mamar, va fi întotdeauna un subiect delicat in ceea ce privesc femeile care intenționează să rămână însărcinate. Ingrijorările sunt vis-a-vis de modul in care implantul mamar poate afecta o sarcină viitoare.

Implantul mamar poate afecta alăptarea sau o sarcină viitoare ?

Un implant mamar pozitionat corect nu ar trebui sa afecteze procesul de alăptare la san. Procesul de alăptare este influentat direct de plasarea/ pozitionarea implanturilor mamare. Cea mai intalnita tehnica este dual- plane (submuscular/ subpectoral) – in care implantul este plasat partial sub muschiul pectoral. Această practică delimiteaza implantul de glandele mamare, neafectând procesul de alăptare. Se recomandă evitarea sarcinii mai devreme de 6 luni dupa operatie. Deși sânii pot suferi modificări radicale pe timpul sarcinii, durabilitatea/ viabilitatea implanturilor nu vor fi afectate. Implantul mamar nu afectează o sarcină viitoare, atât timp cât sunt urmate cu strictete câteva aspecte esențiale in desfășurare intervenției.

Va fi necesară o procedură de ridicare a sânilor după sarcină?

În timpul sarcinii corpul femeii suferă mai multe transformări, majoritatea se dovedesc a fi din cauze hormonale. La nivelul bustului, modificările hormonale duc la cresterea progresiva a volumului sânilor, pe măsură ce organismul se pregătește pentru alăptare. După naștere sau alăptare volumul sânilor scade treptat, uneori sub nivelul inițial. Marirea volumului sânilor in timpul sarcinii si alaptarii, respectiv revenirea acestora la normal, după intreruperea lactatiei, determina intinderea ligamentelor care mentin atasată glanda de mușchiul pectoral, rezultând ptozarea glandei ( aspectul de san lasat ), cunoscut sub denumirea de pseudoptoză.

implantul mamar poate afecta o viitoare sarcină?

Necesitatea intervenției după sfârșitul perioadei de alăptare depinde de pacient. In general, se recomandă ca intervenția chirurgicală de mărire/ reconstructie a sânilor să aibă loc după 6 luni de la încheierea perioadei de alăptare, mai precis la 2-3 luni de la stabilizarea formei sanului. Dacă doriți o schimbare la nivelul bustului, dar aveți în vedere o sarcină în viitorul apropiat, este recomandat să discutați cu un chirurg estetician pentru a găsi cea mai buna soluție bazată pe nevoile si asteptările dvs.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x