Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

Tratamentul leziunilor vasculare cu laser vascular Nd Yag

PROCEDURA

Laserul Nd:YAG- este cea mai eficienta procedura împotriva capilarelor sparte, folosind o radiatie luminoasa cu o anumita lungime de unda prestabilita, determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici, realizând acest lucru prin căldura intensă degajată care determină închiderea acestora, lăsând intacte țesuturile normale din jur.
Extrem de multe femei se confruntă cu aspectul inestetic produs de leziunile vasculare de pe picioare si nu numai. Acestea nu sunt dureroase, însă provoacă un mare disconfort la nivel emoțional. Oricât am încerca să le evităm, acestea pot apărea în urma unei sarcini, fluctuații de greutate sau a anumitor probleme de sănătate.Aceste leziuni vasculare se regăsesc sub formă de: ”pânză de păianjen”, “stelute vasculare”, telangiectazii (dilatații vasculare), vene subțiri de culoare albastră sau mov. Cauzele care conduc la apariția acestor afecțiuni sunt diverse: de la ortostatism la statusul hormonal ( sarcina/ menopauza ) cat si influentat de anumite obiceiuri ( fumat, consum de alcool )

POST-PROCEDURA

Imediat dupa tratament pot aparea pete rosii si/sau edem minim care poate dura de la câteva ore la cateva zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari isi schimba culoarea in albastrui sau maroniu, culoare care poate sa persiste pina la 1-2 luni. 
Pentru diminuarea edemului se pot aplica pungi cu gheata la nevoie. Edemul apare mai frecvent când se trateaza zone din jurul ochilor. Este indicat sa se doarma cu capul ridicat pentru a evita edemul. Riscul de aparitie al unor tulburari de pigmentare ale pielii dupa acest tratament este minim. Pentru siguranta, se pot folosi creme cu factori de protectie solara timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiatii U.V.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x