Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

Lifting Pleoape

   BLEFAROPLASTIE: presupune indepartarea surplusului de piele de la nivelul pleoapelor superioare/ inferioare si a surplusului de grasime (senzatia de ochi umflati), oferind in final ochilor, un aspect mai tanar.

                  Tipuri de blefaroplastie:

Blefaroplastia superioara: urmareste indepartarea excesului de grasime si piele de la nivelul pleoapei superioare. Pielea in exces formeaza un fald, care acopera tarsul impiedicand in unele cazuri vederea. Depozitele de grasime nedorite sunt vizibile in coltul ochiului superior si central. Inciziile se fac in santul de deasupra tarsului, mai jos la barbati si mai sus la femei, cicatricile devenind aproape insesizabile dupa aproximativ 3 luni.

Blefaroplastia inferioara: consta in indepartarea excesului de piele si repozitionarea/ indepartarea pungilor de grasime de sub ochi, ceea ce duce la disparitia asa numitelor cearcane. Procedeul de blefaroplastie se poate asocia cu cantopexie laterala, adica corectarea laxitatii muschilor. Incizia se va efectua sub gene , cicatricea devenind insesizabila ulterior.

Blefaroplastia inferioara transconjunctivala (fara incizie pe piele): se intervine doar la nivelul conjunctivei si se adreseaza persoanelor tinere care nu au piele in exces.

                      OPERATIA: la toate cele trei proceduri se poate folosi anestezie generala sau locala si dureaza intre 1-3 ore in functie de complexitatea interventiei. Pacientul/pacienta poate pleca acasa dupa citeva ore, in cazul anesteziei locale, sau in cazul anesteziei generale, doar a doua zi.

                      RECUPERAREA POSTOPERATORIE: imediat dupa operatie ochii pot lacrima mai mult sau pot fi uscati, pleoapele vor fi umflate si vor apare echimoze, totodata ochii vor fi foarte sensibili la lumina.In prima saptamana se va evita cititul, privitul la televizor, folosirea calculatorului, pentru a se svita cit mai mult cu putinta uscarea ochilor. Firele vor fi indepartate dupa aproximativ 6 zile.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x