Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

liftingul de san

Lifting de san:  Este procedura chirurgicala prin care se urmareste ridicarea/ micsorarea si remodelarea sanului. Este cea mai solicitata interventie a chirurgiei estetice, cauzele fiind multiple: alaptatul, pierderea in greutate sau pur si simplu trecerea timpului.

                     CONSULTATIA: In cadrul consultatiei se analizeaza posibilitatile de remodelare a sanului in concordanta cu cerintele pacientului, in functie de gradul de ptoza( “lasare” a sanului) se poate apela la mai multe tipuri de lifting. In cazul liftingului de san, orice tehnica am alege, aceasta implica incizii pentru a elimina pielea in exces.

                TIPURI DE LIFTING DE SAN:

Mastopexia periareolara : este practicata in cazurile in care sanii sunt mai putin  ptozati, caz in care este necesara incizie doar in jurul areolei. La aceasta procedura se obtine o ridicare a sanului de aproximativ 2 cm. Aceasta procedura poate sau nu asociata cu implant mamar in functie de conformatia si volumul sanului.

Mastopexia cu cicatrice verticala : este procedura cea mai des uzitata, se fectueaza in majoritatea situatiilor in care sanul “sufera” de o ptoza medie- severa , caz in care nu este suficienta mastopexia periareolara. In acest caz incizia se efectueaza in jurul areolei si continua cu o incizie verticala pana in apropierea santului inframamar. In cazul in care sanul are suficient volum, interventia se limiteaza doar la lifting, respectiv se asociaza cu AUGMENTARE MAMARA (suplinire cu implant) in cazul in care sanul a scazut mult in volum.

Mastopexia cu cicatrice in T inversat : se foloseste doar in cazurile in care la san s-a instalat o ptoza severa. In acest caz incizia este ceva mai complexa, incepand in jurul  areolei si continuand vertical pana in santul inframamar si terminandu-se cu una orizontala in sant, lungimea depinzand de cantitatea de piele in exces ce urmeaza a fi substituita. Si in acest caz se poate face uz de un implant siliconic AUGMENTARE MAMARA.

  Mastopexia asociata cu augmentare mamara este considerata a fi cea mai dificila operatie de mamoplastie deoarece sunt doua operatii distincte (ridicarea sanului si marirea volumului) in acelasi timp, comasate intr-o singura operatie, crescand totodata riscurile. Din acest motiv se practica separarea celor doua proceduri, de unii medici, astfel incat efectueaza doua operatii la cateva luni diferenta una de alta, asadar timpul  in care se vede rezultatul final se prelungeste cu intervalul de timp dintre cele doua interventii, plus un discomfort dublu, si traumatizarea pacientei de doua ori.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x