Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

Remodelare abdomen- abdominoplastie Cluj

Remodelare abdomen – abdominoplastie : este operatia prin care se indeparteaza surplusul de grasime si piele de pe abdomen. Prin acest tip de operatie se urmareste remodelarea abdomenului atat la barbati cat si la femei, obtinandu-se o talie mai ingusta si un abdomen plat, intarind totodata si muschii. Candidatii acestui tip de interventie sunt acele persoane care au scazut mult in greutate, intr-un timp scurt; in urma unei sarcini,( doar la femei  🙂 ) diete, lipoaspiratii, etc. A se intelege ca abdominoplastia ca si lipoaspiratia sunt metode de remodelare/conturare si nicidecum nu le putem privi ca metode de slabit!

                   TIPURI DE ABDOMINOPLASTIE:

ABDOMINOPLASTIA CLASICA- se realizeaza prin “trasarea” unei incizii de la spina iliaca dreapta pana la cea stanga, precum si o incizie in jurul ombilicului, care urmeaza a fi repozitionat; in cazul depozitelor mari de grasime se asociaza cu lipoaspiratia. Este cea mai practicata procedura de abdominoplastie.

ABDOMINOPLASTIA CIRCUMFERENTIALA- se realizeaza prin incizarea taliei de jur imprejur, permitand indepartarea grasimii si pielii in exces de pe abdomen, solduri, coapse, fese. Acest procedeu este folosit in cazul scaderii masive in greutate ale pacientului si face parte dintr-o procedura mai complexa denumita Lifting corporal total.

ABDOMINOPLASTIA EXTINSA- este acea procedura chirurgicala care presupune prelungirea inciziilor de o parte si de alta a taliei, pentru a permite indepartarea excesului de piele si grasime de pe solduri.

ABDOMINOPLASTIA PARTIALA- presupune o incizie mai scurta si nu presupune repozitionarea ombilicului. Prin acest tip de abdominoplastie se urmareste indepartarea grasimi si a pieli in exces de sub ombilic. Este tipul de abdominoplastie cu timpul de recuperare cel mai scurt, dar si cu cel mai putin evidentiat rezultat.

                 OPERATIA:  in functie de tipul de abdominoplastie, timpul alocat operatiei poate fi cuprins intre 1 ora jumatate, in cazul abdominoplastiei partiale si se poate extinde pana la 5 ore in cazul unei abdominoplastii complete.

                 RECUPERARE POSTOPERATORIE: In general dupa operatie , pacientul, va ramane internat in spital aproximativ 2 zile, timpul de recuperare dupa o astfel de operatie este lunga, ceea ce implica din partea pacientului multa rabdare, mult repaus la pat dar nu sedentarism… 🙂 . Plimbarile scurte ca distanta cit mai curand posibil dupa operatie vor ajuta la o recuperare mai rapida si vor preveni formarea cheagurilor de sange. Exercitiile usoare sunt recomandate dupa o saptamana, de la servici suntem indreptatiti sa lipsim aproximativ 2 saptamani 🙂 , iar activitatile cu care ne-am obisnuit le putem relua dupa minim 6 saptamani. Timp de 4 saptamani de la data operatiei se va purta o burtiera.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x