Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

labioplastia

LABIOPLASTIA: este acea procedura chirurgicala prin care se urmareste reducerea si remodelarea/simetrizare regiunii labiala, respectiv reducerea sau remodelarea labiilor mici.Interventia armonizeaza aspectul regiunii iar cicatricea este foarte discreta si ascunsa in pliurile locale. Interventia nu va influenta actul sexual, nici o viitoare sarcina. Interventia de labioplastie se adreseaza in general femeilor trecute de perioada pubertatii, care prezinta labiile mici mult prea pronuntate, avand un discomfort la purtarea lenjeriei intime sau la contactul sexual.

             CONSULTATIA: interactiunea pacient- medic in timpul consultatiei este foarte importanta, deoarece de ea depinde intr-o mare parte reusita operatiei, se va analiza starea de sanatate si  se va determina cit anume din ceea ce va-ti propus se poate realiza practic. Este foarte important sa instiintati medicul daca sunteti sub tratament si daca fumati.             

              PREGATIREA PREOPERATORIE/ OPERATIA: Interventia se va efectua la un interval de 4-5 zile dupa incetarea ciclului menstrual, iar in cazul aparitiei unei raceli sau infectii se va amana. Operatia in sine dureaza intre 30min si o ora. Anestezia folosita poate fi : generala, spinala combinata cu un somnifer, sau locala combinata cu un sedativ. Interventia chirurgicala se rezuma cel mai adesea la o incizie la limita dintre mucoasa si labii, prin care se va exciza o cantitate de piele si mucoasa pentru a se ajunge la o simetrie si un volum normal.

               RECUPERAREA POSTOPERATORIE: cel mai important aspect in recuperare il ocupa igiena locala, deoarece zona nu poate fi pansata, se recomanda o igiena riguroasa. Pentru cateva zile labile mici vor prezenta edeme si se vor simti dureri de intensitate mica si un anumit discomfort. Perioada de spitalizare este cuprinsa intre 3 ore- o zi. Perioada de “tranzitie” de la interventie pana la “back to work” este cuprinsa intre 4 zile respectiv  2 saptamani. De actul sexual ne vom putea bucura dupa aproximativ o luna, dar mult mai comfortabil… 🙂

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Adriana Tripon
Adriana Tripon
2 years ago

Buna ziua ,ma intereseaza sa stiu cat costa labioplastia majora .Am doi copii,nasteri naturale

Irimia Gabriela
Irimia Gabriela
Reply to  radu1
2 years ago

Buna ziua. As fi si eu interesata de pretul unei labioplastii cu anestezie locata. Multumesc.

error: Content is protected !!
4
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x