Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

portrait-4479373_1920

RINOPLASTIE : este interventia chirurgicala prin care se imbunatateste  aspectul fizic prin: marirea/ micsorarea, modificarea dorsului, varfului piramidei nazale si a narinelor,  cat si problemele functionale legate de respiratia dificila  (deviatia de sept, hipertrofia cornetelor nazale). Astfel in urma operatiei pacientul se v-a alege cu un aspect mai natural al nasului, implicit un complex in minus 🙂 , cit si cu o respiratie normala.

Candidatii operatiei de rinoplastie trebuie sa aiba minim 15 ani in cazul fetelor si 18 ani in cazul baietilor, doar la aceste varste putem considera forma nasului stabilizata.Interventia de RINOPLASTIE este considerata  cea mai delicata operatie estetica, drept urmare dorintele pacientului trebuie sa coincida cu posibilitatile realizarilor practice, deoarece in unele cazuri sperantele pacientilor referitoare la rezultatul operatiei nu reflecta realitatea postoperatorie.

                       OPERATIA: se realizeaza in majoritatea cazurilor sub anestezie generala. Interventia de rinoplastie se poate efectua in doua moduri:

Rinoplastia inchisa– este indicata la pacientii cu varful nasului in limite normale si la persoanele cu narine suficient de mari, pentru a permite accesul cit mai usor. Prin acest tip de interventie isi  gasesc rezolvarea urmatoarele probleme: indepartarea cocoasei, ridicarea/ coborarea varfului piramidei nazale, interventii la nivelul septului si a cornetelor. Cel mai mare avantaj al rinoplastiei inchise il are lipsa cicatricilor externe.

Rinoplastia deschisa- este indicata in cazul in care se urmareste realizarea unor modificari mai ample. Unicul dezavantaj il constituie prezenta unei mici cicatrici la nivelul columelei, insa de obicei se vindeca frumos in cateva luni, devenind putin vizibila.

                      RECUPERAREA POSOPERATORIE: imediat se vor pune comprese cu gheata pe ochi, pentru diminuarea edemului, firele externe (in cazul rinoplastiei deschise), se scot dupa 7 zile iar cele interne dupa 10 zile. Regiunea faciala, respectiv ochii vor prezenta umflaturi timp de aproximativ 7 zile. Se va evita suflatul nasului in primele 2-3 saptamani. Activitatile fizice intense se pot relua dupa aproximativ 2 luni. Edemul la nivelul nasului poate dura destul de mult, pana la cateva luni. Un rezultat final poate fi apreciat dupa aproximativ 6 luni.

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriela
Gabriela
1 year ago

Bună ziua.Ce preț are liftingul facial cu fire?Ridicarea nasului cu fire,se poate?și pretul

Denisa
Denisa
7 months ago

Pret rinoplastie?

error: Content is protected !!
4
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x