Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

Lipoaspiratie-indepartarea tesutului adipos Cluj

LIPOASPIRATIE: este acea procedura chirurgicala prin care se urmareste indepartarea tesutului adipos (grasime) in exces din anumite parti ale corpului, aici am enumera: abdomen si solduri( partile cele mai “vanate” la acest tip de interventie), coapse extern si intern, genunchi intern, gambe, glezne, brate,sani (la barbati in cazul ginecomastiei, dar si la femei),zona mandibulara,zona cervicala (gat),fese, etc.
In prezent tehnologia ofera tehnici noi de remodelare: ultrasound-assisted lipoplasty (UAL), the tumescent technique, and the super-wet technique, care ofera rezultate mai bune, in raport cu timpul de recuperare.
TRANSFERUL DE TESUT ADIPOS: se refera la procedeul prin care tesutul adipos aspirat se transplanteaza in alte zone deficitare, sa le numim “mai saracacioase in depozite” 🙂

           CONSULTATIA: Consultatia este indispensabila, fiind prima interactiune a medicului cu pacientul. In cadrul consultatiei se “traseaza” prioritatile, dorinta pacientului in ceea ce priveste rezultatul cit si pregatirile preliminare interventiei. Medicul, in contextul unui consult amanuntit , va stabili exact zonele asupra caruia trebuie intervenit, stabilind cat anume din “dorinta” pacientului poate deveni realitate. Avand in vedere supunerea la o interventie  chirurgicala, evaziva sau  mai putin evaziva, trebuie  luat in considerare ca inainte cu aproximativ 2 saptamani trebuie sa evitam : aspirina si derivatele care contin acid acetilsalicilic, ibuprofenul, vitamina E, spirulina, gingko biloba si nu in ultimul rand alcoolul. Se va  lua in considerare si faptul ca inaintea unei operatii trebuie sa avem o greutate constanta, este indicat a se termina sau intrerupe orice dieta sau procedeu de slabire cu cel putin 2 luni inainte. Ceea ce este foarte important de retinut, este faptul ca LIPOSUCTIA nu este o metoda de a trata obezitatea, este o procedura de remodelare corporala.

           PREGATIREA PREOPERATORIE/ OPERATIA: Pregatirea postoperatorie consta in marcare zonelor pe care urmeaza a se interveni, dupa care se injecteaza o cantitate mare de  ser fiziologic si adrenalina (cantitate dubla sau mai mare decat cantitatea de grasime ce urmeaza a fi aspirata).  La inceputul operatiei se fac incizii de aprox. 2-3mm prin care se v-a efectua aspiratia propriu-zisa cu ajutorul unor canule de diferite diametre conectate la o pompa de vacum. La terminarea procedurii, inciziile sunt suturate sau acoperite cu un pansament special in functie de necesitati sau decizia medicului.

           RECUPERAREA POSTOPERATORIE: Prima reactie postoperatorie este, discomfortul resimtit in zonele in care a avut loc interventia, zone care pot prezenta echimoze si edeme, care sunt absolut normale avand in vedere ca asupra acestora s-a intervenit fizic. O alta “reactie” postoperatorie este interactiunea pacientului cu cantarul, surprinderea e cu  atat mai mare cu cit vom sesiza ca suntem mai “grei” decat eram inainte de interventie, este normal, datorita cantitatii mari de lichid care a fost injectat in corp inainte de operatie, acesta nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, in aproximativ doua saptamani, timp in care lichidul este absorbit in organism vom reveni la greutatea initiala si facand abstractie de edeme si echimoze (care mai necesita timp de vindecare), vom fi multumiti de ceea ce ne arata atat centimetrul cat si oglinda. 🙂

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x