Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

Implant mamar- augmentare mamara Cluj

IMPLANTUL MAMAR- AUGMENTAREA MAMARA SAU MAMOPLASTIA DE AUGMENTARE ( marire sani ):  este una din cele mai solicitate operatii estetice din ultimii 20 ani in Romania, aceasta este practicata pe milioane de femei la nivel mondial. Implantul mamar are ca scop cresterea in volum si/sau remodelarea sanilor inestetici ca urmare a unei sarcini, scadere in greutate, sau a unei disfunctii numite: hipoplazie mamara (nedezvoltarea sanului).

         CONSULTATIA: primul  pas spre o interventie reusita il constituie consultatia, in urma careia se va stabili  de comun acord, medic- pacient:  tipul , marimea, forma (rotunda sau anatomica) cit si pozitionarea implantelor, tinandu-se cont de posibilitatea reala de realizare a “doleantelor” dar necompromitand forma finala a sanului prin folosirea marimii sau formei necorespunzatoare. Urmatorul pas este efectuarea analizelor de sange si a unei ecografii mamare. Toate recomandarile preoperatorii le veti primii in urma consultatiei.

FORME (PROFILE) DE IMPLANT: Tehnologia moderna ne-a furnizat cel mai eficient si sigur tip de implant:Implantul cu gel siliconic coeziv. Aceste implante au suprafata texturata, ce confera o aderenta crescuta a protezei la tesuturile din jur, reducand semnificativ riscul rotirii implantului in interiorul “buzunarului”. Exista doua forme distincte de implant:

1. forma rotunda- cum reiese si din denumirea lor, au o forma unei sfere aplatizate, avantajul acestor implante il constituie chiar profilul lor, nemodificand forma sanului in cazul “accidental” in care implantul se roteste in “buzunarul” din interiorul glandei mamare. Implantele rotunde ofera un decolteu mai plin- mai generos

2. forma anatomica-  au forma de picatura/ para, fiind mai pline in partea inferioara si mai plate in cea superioara. Implantul anatomic ne ofera frumusetea naturala a sanului, totodata un decolteu mai “enigmatic”.

        OPERATIA: interventia se va efectua sub anestezie generala, inciziile pentru introducera implantelor sunt efectuate sub sani ( santul inframamar) , sau in zona periareolara. In cazul introducerii implantului prin incizie in jurul areolei, cicatricea este putin vizibila, pentru ca se realizeaza la marginea zonei de delimitare dintre pielea mai albă a sânului şi pielea mai închisă la culoare a areolei. In functie de necesitati si decizia medicului, implantul se va plasa:
            Subglandular- implantul se plaseaza intre glanda mamara si muschiul pectoral.
            Submuscular (subpectoral, tehnica dual- plane) – in care implantul este plasat partial sub muschiul pectoral.
Interventia chirurgicala dureaza aproximativ o ora si jumatate.

                                  
        RECUPERAREA POSTOPERATORIE: 
perioada de spitalizare postoperatorie este de 1-3 zile in functie de raspunsul organismului pacientei, dupa aproximativ 10- 12 zile medicul va inlatura stripuri-le ( pansamente speciale care permit drenarea inciziei dar nu permit trecerea din exterior spre interior a lichidelor, prafului, etc.), timp de o luna este necesara purtarea unei bustiere elastice adaptate la noul volum al sanilor, in tot acest timp se va evita ridicarea mainilor deasupra umerilor cat si ridicarea unor greutati mari pentru a evita intinderea si contractarea muschiului pectoral. Dupa aproximativ 1 an ne vom putea bucura de formele definitive si mult mai prezentabile a sanilor.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x