Ce implica rinoplastia?

Rinoplastia este procedura chirurgicala care are drept scop corectarea formei și mărimii nasului . Nasul este “componenta” centrală a feței, astfel că orice mică modificare poate îmbunătăți considerabil aspectul general. În funcție de rezultatele dorite, această intervenție poate urmari micsorarea, marirea, corectarea asimetriilor lobului nazal, piramidei nazale sau a nărilor. Decizia luată în favoarea acestui tip de intervenție, pot fi din motive estetice sau medicale și este menită să restabilească echilibrul fizionomiei. Nasul este un organ extrem de sensibil, ceea ce face din rinoplastie una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale

Ce implica consultul preoperator?

Decizia operației se ia împreună cu chirurgul estetician, în timpul unei consultații informative. Scopul consultului este de a înțelege motivațiile și dorințele din spatele acestei decizii, de a contura profilul clinic al pacientului, cat si inștiințarea pacientului asupra detaliilor intervenției, riscurilor, posibilelor complicații, cât si recuperarea postoperatorie. . Toate aceste informații ajută la evaluarea soluțiilor optime in ceea ce privește intervenția.

Interventia


Această intervenție chirurgicală poate fi efectuată în condiții de anestezie locală ( in cazul intervențiilor minore) sau generală. Insa recomandat este să optați pentru anestezie generală pentru a evita orice disconfort. Operația în sine durează de la 1,5 pâna la 4 ore, asta in cazul in care procedura implică intervenție asupra cartilajului care formează vârful nasului, septului și oaselor nazale. Există două tipuri de rinoplastie – chirurgia clasică și rinoseptoplastia, cea din urmă fiind o combinație între rinoplastie și septoplastie. În cazuri particulare, este posibilă și o intervenție minim invazivă, vorbim despre rinoplastia lichidă, o procedură care implică injectarea de acid hialuronic pentru a corecta asimetriile. Doar ca in cazul acestei proceduri rezultatul nu este unul permanent.

Ce implica rinoplastia?

Recuperarea postoperatorie

Perioada de recuperare postoperatorie începe cu o spitalizare obligatorie de 24 de ore. După externare, pacientul își poate continua recuperarea acasă, urmând cu strictețe instrucțiunile primite după operație, revenind periodic la toate controalele planificate. În primele 3 luni după operație se recomandă evitarea expunerii la soare sau la frig, deoarece zona asupra careia s-a intervenit este extrem de sensibilă. Este interzisă purtarea ochelarilor timp de 5-6 săptămâni, iar activitățile socio-profesionale pot fi reluate la aproximativ 2 săptămâni după interventie. Posibilele leziuni/ vânătăi din jurul ochilor, de exemplu: a pleoapelor inferioare, vor disparea dupa aproximativ 2 saptamani. Vindecarea este rapidă și ușoară, atâta timp cât sunt respectate cu strictețe toate indicatiile primite de la chirurgul estetician.

Deși majoritatea persoanelor care solicită astfel de operații sunt reprezentate de femei, rinoplastia nu este o procedură dedicată exclusiv acestora. In ultimii ani tot mai mulți bărbați optează pentru această intervenție, cel mai adesea fiind asociată cu remedierea dificultăților respiratorii. Rinoplastia este o intervenție chirurgicală complexă, cu beneficii majore asupra calității vieții, a stimei de sine și a sănătății corpului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x