Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

CORECTAREA RIDURILOR FACIALE : e o metoda mai putin invaziva prin care se urmareste  “netezirea”  pielii la nivel facial. Primele semne de imbatranire ale fetei, se reflecta in aparitia  ridurilor fine din jurul ochilor, obrajilor si mult neplacutele riduri ale fruntii. Pentru a alege un tratament corect, trebuie sa intelegem atat cauza aparitiilor ridurilor, cit si tipul lor.

                    TIPURI DE RIDURI :

Ridurile dinamice- sunt rezultatul “activitatii” muschilor faciali, care  prin contractare/ relaxare, determinana strangerea pielii si formarea de mici “santuri” perpendiculare pe directia fibrelor musculare. Zonele in care pot aparea cel mai frecvent ridurile dinamice sunt: intre sprancene,  la colturile externe ale ochilor, pe frunte, acestea se mai numesc si “riduri de expresie”. Ca si solutie temporara, am putea apela la paralizarea unor fascicule musculare( timp de 3-6 luni), prin injectarea cu toxina botulinica (botox). 

Ridurile statice- sunt rezultatul distrugerii fibrelor elastice din piele, avand ca si cauza: fumatul, expunerea excesiva la soare, alimentatie deficitara sau factorul genetic ( fibre elastice slab sau anormal dezvoltate) sau contractia prelungita a fibrelor musculare care permanentizeaza ridurile dinamice. Aceste riduri sunt permanente si sunt vizibile chiar necontractand muschii fetei. Tratamentul eficient este cu LASER CO2 FRACTIONAL sau peeling chimic, proceduri care indeparteaza stratul de piele afectat si stimuleaza formarea de colagen nou.

Indiferent de ridurile aparute, la nivelul fetei, se va gasi o remediere  temporara sau permanenta in functie de dorinte si recomandarea medicului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x