Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

LIFTING FACIAL : este procedeul chirurgical prin care se urmareste indepartarea excesului de piele si “netezirea” tesuturilor subcutanate ale fetei, prin ridicarea obrajilor cazuti si intinderea pielii  de la nivelul gatului. Santurile cutanate pot fi intinse si reduse ca dimensiune dar  nu pot fi indepartate. Liftingul facial nu  poate imbunatati aspectul fruntii, pleoapelor, sprancenelor si nici nu va imbunatati textura pielii .
Liftingul facial se poate asocia cu liftingul frontal si  blefaroplastia pentru a determina un aspect uniform fetei. Pentru a inbunatatii textura pielii, eliminarea ridurile si cresterea tonusului pielii trebuie sa luati in considerare necesitatea altor proceduri de tip peeling chimic, terapie estetica cu laser, injectii cu toxina botulinica sau dermabraziune.

                  

     OPERATIA: In functie de necesitati  tehnica abordata este diferita, decizia apartinand medicului chirurg si va fi adusa la cunostinta candidatului (pacientului) in timpul consultatiei. Tehnica dublu strat:  este  cea mai eficienta tehnica, inciziile se realizeaza in jurul urechii. Odata incizia efectuata, se detaseaza pielea fetei de planurile subiacente, pentru indepartarea excesul de grasime existent si a se efectua intinderea sistemului musculoaponevrotic superficial, astfel realizandu-se intinerirea fetei. In final pielea este repozitonata pe o directie postero-ascendenta iar excesul de piele este excizat.Incizia este inchisa prin sutura .
Este posibil sa fie necesara incizia submentonier (sub barbie) prin care se indeparteaza tesutul adipos de la nivelul gatului si se corecteaza asa numitul gat de curcan (benzile platismale ).

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Haiduc Corina
Haiduc Corina
2 years ago

Buna ziua, as dori o programare pt procedura de lifting facial.

error: Content is protected !!
2
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x