Dr. Radu Sorin Onoe

chirurgie estetica si reconstructiva

    … nu putem lua “mulajul” perfecțiunii, pentru că nu avem ca etalon originalul, dar putem crea o imagine a ce ne dorim să vedem frumos la fiecare din noi, fie el : frumosul vulgar, frumosul clasic sau cel artistic.

Otoplastia

  OTOPLASTIA:  este interventia chirurgicala prin care se realizeaza: repozitionarea/remodelarea/ micsorarea urechii.

                        BENEFICIILE OTOPLASTIEI: la fel ca si  in cazul nasului, deformarile urechiii sunt foarte greu de “mascat”, fapt ce atrage dupa sine un mare discomfort psihologic, “formand” caractere introvertite daca nu este intervenit la timp. Pentru a evita aceste traume, in multe cazuri cu caracter ireversibil, se recomanda a se interveni de la varste fragede, mai exact de la 5-6 ani, varsta la care urechea cunoaste dezvoltarea completa. In urma interventiei de OTOPLASTIE se ajunge atat la un comfort psihologic, chiar de prima data cand ne privim in oglinda fara bandaje, cit si la o schimbare radicala a fizionomiei fetei, fizic vorbind.

                        OPERATIA: incizia se realizeaza in spatele urechii, in santul retroauricular, se “decoleaza” pielea pentru a se putea modifica forma si dimensiunile cartilajului (dupa caz). In functie  de necesitati, urechea poate fi repozitionata. Pentru modificarea, ca forma a cartilajului se pot efectua incizii partiale sau suturi ale cartilajului, procedeu prin care se poate ajusta forma urechii.

                        RECUPERAREA POSTOPERATORIE: Marele avantaj al acestei interventii este timpul de recuperare relativ scurt, bandajele fiind indepartate complet dupa aproximativ o saptamana, iar pentru o perioada de timp se va purta un bandaj elastic, rezultatele sunt vizibile imediat in ciuda edemelor care dispar complet dupa aproximativ 3 luni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x