Ce este si ce trateaza Liposuctia – Lipoaspiratia?

Liposuctie-lipoaspiratie

Liposucția este o procedură de chirurgie cosmetică, concepută pentru a retușa forma corpului și a crește stima de sine. Intervenția este recomandata persoanelor care sunt relativ aproape de greutatea lor ideală, dar care încă au depozite de grăsime localizate disproporționat si care sunt foarte greu de eliminat printr-un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, este important să rețineți că această operație are ca scop remodelarea și redefinirea conturului corpului, nu pentru a produce o reducere mare a greutății corporale, deoarece există o limită maximă de siguranță a cantității de grăsime care poate fi îndepărtată. De retinut ca liposucția, în sine, nu va reduce complet aspectul celulitei, pentru a elimina acest “discomfort” există tratamente specifice, utilizate ca adjuvant la liposucția tradițională, pentru a obține rezultatele visate.
Procedura de lipoaspiratie asigura remodelarea: gleznelor, zona interioară a genunchiului, coapselor (zona interioară și exterioară), șoldurilor și feselor, abdomenului și taliei, zona pieptului, brațelor, obrajilor, bărbie și gâtului. Multi pacienti aleg ca procedura de lipoaspiratie sa fie efectuata impreuna cu alte interventii chirurgicale estetice, de exemplu: lifting mamar si/ sau implant mamar.

Ce este si ce trateaza Liposuctia

Interventia

Procedura de liposuctie poate avea loc sub anestezie locală sau generală, in functie de zona si complexitatea interventiei . Operația în sine durează între 1-3 ore. In esenta, liposuctia, presupune efectuarea unor incizii de câțiva milimetri, care permit pătrunderea canulelor in interiorul tesutului adipos. Canulele sunt asemeni unor sonde, cu ajutorul carora se aspira grasimea in exces prin miscari “de dute- vino”. La finalizarea aspiratiei, inciziile sunt închise cu suturi chirurgicale, cicatricile ramanand ascunse în pliurile naturale ale pielii.Aceasta interventie necesită spitalizare de 24-48 de ore. După externare, sunt necesare câteva zile de tratament antibiotic, antiinflamator și anticoagulant.

Recuperare postoperatorie

După operație, este necesar să purtați un pansament compresiv pentru o perioada de 3 saptamani si/ sau ciorapi antitrombonici cel puțin în perioada de repaus la pat . După două săptămâni, se recomandă programarea unui masaj ușor, pentru stimulare limfatică a zonelor de liposucție. Vânătăile pot persista până la 3-4 săptămâni, iar rezultatul final va fi vizibil după aproximativ 3 luni. Între timp, va avea loc o scădere treptată a greutății corporale, implicit dimensiunile zonelor asupra carora a fost intervenit. Se recomandă evitarea expunerii la razele ultraviolete timp de cel puțin 6 luni după operație.

Pentru a menține rezultatele, pacientul trebuie să adopte un stil de viață sănătos, o dietă adecvată și exerciții fizice regulate. Este o procedură recomandată atât femeilor cât și bărbaților. Înainte de orice decizie se recomandă programarea la un consult, iar impreuna cu chirurgul estetician vor fi stabilite cele mai potrivite soluții pentru rezultatele dorite.

O alternativa la Liposuctia traditională este Liposucția asistată de radiofrecvență (cunoscută și sub denumirea de RFAL sau BodyTite / FaceTite). Aceast tip de liposuctie utilizează energia termică pentru a produce “strângerea” pielii, dar și pentru a elimina grăsimile nedorite. Utilizarea undelor de radiofrecvență poate completa tehnicile tradiționale de liposucție, dizolvând grăsimile și facilitând producția de elastină și colagen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x