Microbotulinum, micro-doze de Botox, o noua metoda de intinerire a fetei

Microbotulinum

Microbotulinum

Toxina botulinică, recunoscuta sub numele marcii “Botox“, este un tratament, de acum popular, pentru reducerea liniilor și ridurilor faciale. Injectarea de toxină botulinică este de departe cea mai raspandita procedură cosmetica, efectuată de aproximativ 7,7 milioane de ori, doar pe pacienții din SUA în 2019, conform statisticilor ASPS. În tehnica standard, se administreaza câteva injecții pentru a corecta ridurile dinamice cat si cele statice, cum ar fi: ridurile de expresie- “laba gastii” și ridurile de pe frunte, ridurile din jurul gurii, etc. De-a lungul anilor, chirurgii esteticieni au incercat abordări alternative pentru a maximiza eficacitatea, reducând în același timp efectele secundare ale injecției cu toxină botulinică, inclusiv doze mai mici și concentrații mai diluate.

Microbotulinum o metoda de intinerire a fetei

In prezent, o echipă de chirurgi esteticieni italieni dezvoltă o tehnică inovatoare denumita „Microbotulinum”, aceasta are particularitatea injectarii a mai multor doze mici de toxină botulinică chiar sub suprafața pielii feței. Într-un raport preliminar, această tehnică de micro-doză oferă o îmbunătățire notabila a texturii și rugozității pielii, susținută de o rată ridicată de satisfacție a pacientului.

Tehnica Microbotulinum este o metodă sigură și eficientă de întinerire a feței, oferind îmbunătățiri obiective de aproximativ 20% în textura pielii și mărimea porilor, conform raportului realizat de Alberto Diaspro, MD, MSc, al Centrului Rigeneralab pentru Medicină Regenerativă din Torino.

Noua tehnică, mai puțin invazivă, folosește o serie de mici „bule” de toxină botulinică, injectate chiar sub suprafața pielii. Injecțiile urmează un model de grilă de un centimetru, care se întinde de la frunte până la obraz și până la linia maxilarului. „Aceasta vizează fibrele superficiale ale mușchilor feței și slăbește inserția acestora în suprafața pielii, care este responsabilă pentru liniile fine și ridurile de pe față și gât”, sustin Dr. Diaspro și colegii săi.

Cercetătorii au folosit un sistem specializat, de înaltă rezoluție, „scaner de piele”, pentru a furniza date obiective despre modul în care procedura Microbotulinum s-a desfășurat în îmbunătățirea aspectului pielii. Gradat pe o scară de 10 puncte (0 fiind cel mai bun, 10 fiind cel mai rău), textura medie a pielii s-a îmbunătățit de la 6,0 la 4,0, în timp ce punctajul pentru „micro-rugozitate” a pielii s-a îmbunătățit de la 7,5 la 5,0, astfel s-a constatat si o reducere semnificativă a mărimii porilor.

Ca în orice procedură de injectare cu toxină botulinică, efectele au fost temporare până la 120 de zile. După aceea, tratamentul ar trebui repetat pentru a menține îmbunătățirea. La 90 de zile după tratamentul cu micro-doză, 95% dintre pacienți au fost mulțumiți sau foarte mulțumiți de rezultate

Rezultatele cele mai bune, in cazul tehnicii Microbotulinum, au fost inregistrate la pacienții de vârstă mijlocie. Dr. Diaspro și colegii săi consideră că noua tehnica este potrivita, cu preponderenta, pentru pacienții cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x