Evolutia implanturilor mamare

. De la prima intervenție de mărire a sânilor din anii ’60 si până in zilele noastre, implantul mamar a rămas cea mai populară operație estetică. După experimente cu fildeș, sticlă și poliester, implantul de sân din silicon a fost inventat, in anul 1961, de Frank Gerow și Thomas Cronin, chirurgi plasticieni americani.

Din 1962 si până in prezent, distingem 6 generații de implanturi mamare din silicon. Prima generație erau realizate din cauciuc siliconic, și aveau forma unei picături. Fixarea protezei, pentru a evita rotirea acestuia, se efectua cu ajutorul unui plasture. Din păcate, prima generație a fost asociată cu contractura capsulară și ruptura implantului. Generația inițială de implanturi mamare a fost înlocuită de a doua generație în anii ’70. A doua generație de implanturi mamare vine cu un plus de funcționalitate si îmbunătățiri estetice. Învelișul de spumă poliuretanică a redus incidența contracturii capsulare, provocând o reacție inflamatorie care a împiedicat formarea unei capsule de colagen în jurul implantului mamar. In ciuda acestei notabile realizări, utilizarea acestor implanturi a fost întreruptă din cauza unei substante, considerată cancerigenă, din compoziția poliuretanului. In concluzie, Implanturile mamare din a doua generație au fost caracterizate ca având un înveliș mai subțire, mai moale, dar au prezentat în continuare rate ridicate de contractură capsulară si scurgerea conținutului. Un progres important in tehnologia de fabricație îl regăsim in generațiile a 3-a si a 4-a. Implanturile mamare din a treia generație au fost caracterizate de implanturi cu cavitați duble, invelișuri care conțin silice si elastomer, acesta din urmă având scopul de a stopa scurgerea conținutului de silicon, sau solutie salină, implicit de a face implanturile mamare mai rezistente. Cu toate acestea, conținutul subțire al acestor implanturi mamare a fost marcat de controverse, iar implicarea US Food & Drug Administration (FDA) nu s-a lasat asteptată, aceștia solicitand nenumărate teste ale implanturilor. A patra generație este asociată cu umplerea implantului mamar cu un gel mai vâscos, iar din punct de vedere funcțional, producătorii de sâni protetici au realizat modele anatomice (sân natural) și modele în formă rotundă si conică, astfel ca implanturile mamare aveau pentru prima dată forme care corespundeau diferitelor tipurile de sân. A cincea generație de implanturi mamare sunt realizate dintr-un gel de silicon de înaltă rezistență, coezivitate ridicată, eliminând în mare parte apariția scurgerilor de conținut ( sângerare cu gel de silicon ) și a migrării conținutului de silicon, astfel garantând o mai bună stabilitate a formei implantului.

Evolutia implanturilor mamare

A 6-a generație: Motiva Implants, vine cu mai multe caracteristici unice pentru a maximiza siguranța și a accentua aspectul natural al sânului. Indicatorul vizual BluSeal este utilizat pentru a minimiza riscul de “sângerare cu gel”. Ultima generație de proteze/ implanturi mamare oferă un aspect natural, si cel mai important aspect, se adaptează foarte bine la mișcarile corpului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Ne dorim parerea ta, lasa-ne un comentariu!x
()
x