Home  /  Chirurgie estetica  /  Pagina curenta

Rinoplastia/ Rinocorectia- Remodelare nasului

                       RINOPLASTIA: este interventia chirurgicala prin care se imbunatateste  aspectul fizic prin: marirea/ micsorarea, modificarea dorsului, varfului piramidei nazale si a narinelor,  cat si problemele functionale legate de respiratia dificila  (deviatia de sept, hipertrofia cornetelor nazale). Astfel in urma operatiei pacientul se v-a alege cu un aspect mai natural al nasului, implicit un complex in minus 🙂 , cit si cu o respiratie normala. Candidatii operatiei de rinoplastie trebuie sa aiba minim 15 ani in cazul fetelor si 18 ani in cazul baietilor, doar la aceste varste putem considera forma nasului stabilizata.Interventia de RINOPLASTIE este considerata  cea mai delicata operatie estetica, drept urmare dorintele pacientului trebuie sa coincida cu posibilitatile realizarilor practice, deoarece in unele cazuri sperantele pacientilor referitoare la rezultatul operatiei nu reflecta realitatea postoperatorie.

                       OPERATIA: se realizeaza in majoritatea cazurilor sub anestezie generala. Interventia de rinoplastie se poate efectua in doua moduri:

Rinoplastia inchisa– este indicata la pacientii cu varful nasului in limite normale si la persoanele cu narine suficient de mari, pentru a permite accesul cit mai usor. Prin acest tip de interventie isi  gasesc rezolvarea urmatoarele probleme: indepartarea cocoasei, ridicarea/ coborarea varfului piramidei nazale, interventii la nivelul septului si a cornetelor. Cel mai mare avantaj al rinoplastiei inchise il are lipsa cicatricilor externe.

Rinoplastia deschisa- este indicata in cazul in care se urmareste realizarea unor modificari mai ample. Unicul dezavantaj il constituie prezenta unei mici cicatrici la nivelul columelei, insa de obicei se vindeca frumos in cateva luni, devenind putin vizibila.

                      RECUPERAREA POSOPERATORIE: imediat se vor pune comprese cu gheata pe ochi, pentru diminuarea edemului, firele externe (in cazul rinoplastiei deschise), se scot dupa 7 zile iar cele interne dupa 10 zile. Regiunea faciala, respectiv ochii vor prezenta umflaturi timp de aproximativ 7 zile. Se va evita suflatul nasului in primele 2-3 saptamani. Activitatile fizice intense se pot relua dupa aproximativ 2 luni. Edemul la nivelul nasului poate dura destul de mult, pana la cateva luni. Un rezultat final poate fi apreciat dupa aproximativ 6 luni.

 

Ceea ce este enuntat mai sus este cu caracter orientativ, pentru un consult complet si studiul pe caz… contact


Comentarii

 1. Georgescu Claudia says:

  As dori sa stiu cat costa interventia chirurgicala de rinoplastie interna si deviatie de sept.Multumesc anticipat.

 2. raduonoe says:

  Buna seara, un cost estimativ pentru acest tip de interventie ar fi 1800 – 2000 de euro. O seara frumoasa va doresc !

 3. Alexandra says:

  Buna ziua! Mi-as dori si eu sa-mi fac operatia la nas deoarece sunt foarte complexata de cum arata( cu cocoasa), si din acest motiv vreau sa fiu cat mai informata. Am auzit pareri pro si contra cu privirea la aceasta operatie, si acum sunt in dubiu..multe paciente au fost nevoite sa se opereze de doua sau mai multe ori pentru ca operatia esuase la inceput( lucrul acesta ma sperie).As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca aspectul nasului sa se inrautateasca pe viitor( dupa 2/3 ani)? Multumesc anticipat.

 4. raduonoe says:

  buna seara, referitor la reusita interventiilor de rinoplastie, nimeni nu va poate garanta rezultatul scontat la prima interventie. Aspectul nasului nu se poate inrautati pe viitor. Pentru a ne edifica cel mai bine asupra situatiei si cazului dumneavoastra va astept la un consult, in felul acesta imi pot exprima mai usor parerea despre ceea ce este de facut. O seara frumoasa !

Comenteaza